lördag 24 april 2010

Önskelista

Snart dags för lite nya böcker? Är sugen på Dean Koontz bok The darkest evening of the year. Verkar inte finnas på svenska och nu börjar jag tröttna på att vänta så det får väl bli på engelska då. Kanske skulle köpa tredje delen i Frankenstein-serien också.

Har läst ett par böcker av Alex Kava och är sugen på fler, men de finns inte översatta så det blir nog på engelska där med.

Ska kolla upp hur många av Kathy Reichs böcker jag inte läst. Har nog en eller två i bokhyllan tror jag och en ny har viss kommit ut. Kanske omläsning eftersom jag inte kommer ihåg var i serien jag är?

Har en lång önskelista på Bokus.com och adlibris.se som jag skulle kunna välja ut lite böcker från. Eller så får jag städa bokhyllorna och läsa lite gamla böcker igen eftersom pengarna i plånboken inte är fullt så många som jag skulle önska just nu när husbygget nästan är klart...

Frankenstein del 2

"City of Night" är del 2 i Dean Koontz serie om Frankenstein. Tyvärr finns den bara på engelska. Koontz har skrivit den tillsammans med Ed Gorman.

Man får även i den här boken följa poliserna Caron O'Connor och Michael Maddison som är Victor Helios, före detta Frankenstein, på spåren. Han har skapat en ny ras som är starkare, läker fortare och tänker snabbare än människor. Hans första "monster", Deucalion, är också på jakt efter sin skapare.

Tredje och sista delen heter Dead and Alive. Kommer att läsa den om ett tag, vill inte överdosera ;)

Världsbokdagen 2010

Igår, den 23 april, var det Världsbokdagen. I skolan firade de med att läsa lite extra och byta böcker med varandra, bra initiativ :) Jag hade tänkt ta med lite böcker till jobbet och fylla på bokbytarskåpet och ha med handgjorda bokmärken i böckerna. Orkade inte leta reda på mina pysselsaker som har varit nedpackade ett bra tag nu så det blev inte något av det :( Kanske nästa år?

Boktjuven

Läste ut Boktjuven av av Markus Zusak för ett tag sedan. Läste den på tåget på väg hem från jobbet så det blev bara 15 minuter varje dag, men det var 15 minuter jag såg fram emot. Om någon jag kände var på tåget så jag var tvungen att prata kändes det riktigt jobbigt ;) Hade inte läst så mycket om den innan mer än att många hade den på listor över bra böcker.

"Det är Döden som vill att du följer med. Han vill att du lyssnar till berättelsen om den unga Liesel Meminger vars liv och öde han fascineras av. Och när döden ber dig lyssna är det svårt att låta bli!

Tyskland 1939. Landet håller andan. Döden har aldrig haft mer att göra, och det är bara början. Nioåriga Liesel Memingers liv förändras när hon plockar upp en bok på marken bredvid sin lillebrors grav. Det är Dödgrävarens handbok som lämnats där av misstag och det är den första bok hon stjäl. Med hjälp från sin fosterpappa lär hon sig läsa och snart har hon inlett en kärleksaffär med ord och böcker.

Och böcker är den röda tråden i denna prisbelönta roman. Böckerna öppnar upp nya världar för Liesel och snart börjar hon stjäla fler böcker från nazisternas bokbål, borgmästarens bibliotek, varhelst böcker finns att hitta. Hon delar böckerna med sina grannar när de sitter i skyddsrummen, och med den judiske man som gömmer sig i hennes källare. Och till sist är det den bok hon själv skriver som bokstavligen räddar livet på henne."