lördag 26 juni 2010

Gruffalon

Barnen har två böcker om Gruffalon, och de är riktigt roliga att läsa. De ska passa för barn mellan 3-8 år.

Gruffalon:
"En bilderbok på vers om den smarta musen som överlistar alla djur i skogen. Musen hotar med den förskräckliga Gruffalon och skrämmer iväg de stora djuren. Men till sist dyker en Gruffalon upp! Med list lyckas musen lura även
den."

Det finns även en fortsättning Lill-Gruffalon där Gruffalons lilla barn undrar om verkligen det Gruffalon berättat om musen är sant.

Lill-Gruffalon:
"Äntligen är den här – uppföljaren till den otroligt populära boken om Gruffalon. Nu har Gruffalon ett barn som har vuxit upp med sagan om den Stora Stygga Musen. Och ett varningens ord om att aldrig gå in i den Djupa Mörka Skogen. Men en kväll när Gruffalon ligger och sover smyger Lill-Gruffalon ut för att leta reda på den där musen. Så förfärligt stor och stygg kan den väl ändå inte vara… Lill-Gruffalon är en spännande och fyndig fortsättning på sagan om den lilla, lilla musen som lyckades överlistade den stora, ruskiga Gruffalon. Julia Donaldson och Axel Scheffler i högform har lyckats göra en fantastisk uppföljare med den stora skogen klädd i vinterskrud."

Nu har den tydligen blivit film också. Undrar om den kommer till Sverige?

True Blood

Nu i sommar tänkte jag ge serien True Blood en andra chans. Började titta för ett tag sedan men hade annat att göra så Tomas fortsatte titta själv. Nu vill jag titta ikapp så vi kan titta tillsammans sedan.

Börjar ikväll med att se om första avsnittet på första säsongen. Den består bara av 12 avsnitt och andra säsongen också.

"Vampyrerna har tagit sig "upp ur kistan" och lever nu mitt ibland oss. De överlever med hjälp av konstgjort blod och behöver inte längre människoblod. Eller?

Bland lokalbefolkningen i den lilla staden Bon Temps i Louisiana huserar färgstarka personligheter av det mest skilda slag. Möt Sookie Stackhouse, en söt och oskyldig servitris som döljer sin förmåga att läsa andras tankar, Bill Compton, en 173 år gammal vampyr som precis flyttat tillbaka till staden, Sookies bror Jason, en kvinnokarl som alltid verkar hamna i trubbel, den vrålsexiga Tara, Sookies lojala bästis, Sam, ägaren till Merlottes som försöker dölja sina känslor för Sookie, Lafayette som alltid kokar ihop någonting olagligt "utanför menyn" och en udda samling där alla försöker dölja sina mörka hemligheter i nattens skuggor i denna serie som inte liknar någon annan."

Säsong tre har nyss börjat sändas i USA och kommer väl hit i höst gissar jag. Skulle tro att det bara blir 12 avsnitt av den också. Mer info finns på True Blood sidan hos HBO, imdb och epguides.com.

The Gates

Läste om tv-serien The Gates som hade premiär i USA 20 juni. Blir lite nyfiken på den, men det lär väl dröja tills den kommer hit, om den kommer hit.

"The Monohan family move into their new home in The Gates, an exclusive community of perfectly manicured lawns and friendly neighbors. But things grow complicated when Nick Monohan, the new Chief of Police, has to investigate those neighbors in a missing persons case during his first day on the job. Claire and Dylan Radcliff fight to hide not only their involvement in Nick's case, but their rather unusual family secret. Meanwhile, Charlie Monohan tries to adjust to his new school, finding a friend in the beautiful but unavailable Andie Bates. Just when his family is finally settling in, Nick's world is rocked by a late-night caller with some terrible news."

fredag 25 juni 2010

Tidsresenärens hustru

Idag såg vi filmen Tidsresenärens hustru som baseras på boken Tidsresenärens hustru av Audrey Niffenegger. De har ju kortat ner allt för att inte filmen ska bli för lång, men det fungerade bra. Vissa saker kan man om man läst boken se ändå fast de inte är så tydliga i filmen. Tyckte filmen var helt ok, fast boken är bättre. Om man sett filmen och läser boken tror jag man får så mycket mer, så se filmen först och läs boken sedan.

måndag 21 juni 2010

Jeffery Deaver

Böckerna om Lincoln Rhyme:

* The Bone Collector (1997)
* The Coffin Dancer (Dans med döden) (1998)
* The Empty Chair (2000)
* The Stone Monkey (Stenapan) (2002)
* The Vanished Man (Mannen som försvann) (2003)
* The Twelfth card (Det tolfte kortet) (2005)
* The Cold Moon (Tid att dö) (2006)
* The Broken Window (2008)
* The Buring Wire (2010)

Böckerna om Kathryn Dance:

* The Sleeping Doll (2007)
* Roadside crosses (2009)

Böcker jag inte har i kursivt, lästa böcker fet stil.

söndag 20 juni 2010

Under the Dome

Har varit sugen på att köpa Stephen Kings "Under the Dome" och såg den första gången på riktigt idag, det är en tjock bok! Det fanns dessutom 4 olika framsidor, så hur ska jag kunna välja?

"It is the story of the small town of Chester's Mill, Maine which is inexplicably and suddenly sealed off from the rest of the world by an invisible force field. No one can get in and no one can get out. The normal rules of society are suddenly changed and when food, electricity and water run short, the community begins to crumble. As a new and more sinister social order develops, Dale Barbara, Iraq veteran, teams up with a handful of intrepid citizens to fight against the corruption that is sweeping through the town and to try to discover the source of the Dome before it is too late ..."

Alex Kava

* A Perfect Evil (Syndabekännelser) (2000)
* Split Second (2001)
* The Soul Catcher (2002)
* At the Stroke of Madness (Svarta sinnen) (2003)
* A Necessary Evil (Skrivet i blod) (2006)
* Exposed (2008)
* Black Friday (2009)
* Damaged (2010)
* Hotwire (2011)

Böcker jag inte har i kursivt, lästa böcker fet stil.

Kathy Reichs

* Déjà Dead (Redan död)1997
* Death du Jour (Död idag) 1999
* Deadly Décisions (Dödligt beslut) 2000
* Fatal Voyage 2001
* Grave Secrets (Dödliga hemligheter) 2002
* Bare Bones (Dödligt allvar) 2003
* Monday Mourning 2004
* Cross Bones 2005
* Break No Bones 2006
* Bones to Ashes 2007
* Devil Bones 2009
* 206 Bones 2010
* Spider bones 2010?
* Mortal Remains 2010?

Böcker jag inte har i kursivt, lästa böcker fet stil.

Beställt böcker, filmer och spel

Har beställt lite böcker, filmer och spel idag.

** Nu ska jag läsa del 3 i Koontz Frankenstein serie, Dead and Alive. Såg att del 4, Lost Souls, kommit nu i juni. Jag trodde det bara skulle vara tre delar och vet inte riktigt om jag gillar att det fortsätter i ytterligare en bok.

** Blev också en pocket "Den glömda trädgården" av Kate Morton för 39:-, perfekt som present till någon.

Tänkte också se "Tidsresenärens hustru" på dvd. Den kostade bara 79:- så det var lätt att låta den slinka ner i korgen.

** Blev också "Allt för min syster", förväntar mig en snyftarfilm om en sjuk flicka vars lillasyster ska hjälpa henne bli frisk, men vill hon? Bygger på romanen med samma namn av Jodi Picoult

** "X-Men Origins: Wolverine" slank också ner i ett dubbelpack för 69:- tillsammans med "Elektra". Svårt att inte hoppa på erbjudanden när man kan ;)

Till sist anledningen till beställningen, två spel till barnen till Nintendo DS:
** LEGO Star Wars: The complete Saga
** Littlest Pet Shop Friends: Beach

Får se hur lång tid det tar för leveransen, 1-3 och 4-6 dagar för de olika sakerna gör att det borde komma i två olika paket misstänker jag.

Utlånat

Har lånat ut två böcker till Pelle nu i helgen:

Flykten av Rudolf Vrba
Den glömda trädgården avKate Morton

Ska försöka komma ihåg att de är utlånade och skapar nu en etikett som heter "utlånat" för de här inläggen.

Ups! hade visst redan en som heter "utlånat", tur att jag har koll på det jag skriver...

lördag 5 juni 2010

Rött stoft

Läste ut Ann Cleeves tredje bok om Shetlandsöarna igår, Rött Stoft. Tyckte den var bra och är sugen på fjärde och sista (?) boken om polisen Jimmy Perez nu. I Blå gryning verkar det vara höst så den kanske får vänta till efter sommaren. Böckerna finns på bokus.com.

Daybreakers

En film som utspelar sig 2019 då nästan alla människor i världen blivit vampyrer. Människor används som blodgivare i fabriker och det finns få människor kvar. En forskare jobbar på att få fram ett syntetiskt blod innan människorna tar slut.

Lagom läskig och spännande film. Var inte så sugen på den innan vi började titta, men sedan fastnade jag i filmen.

Tre blodiga vampyrtänder får den :)

The Taking of Pelham 1 2 3

Tomas och jag så filmen The Taking of Pelham 1 2 3 igår kväll, en av 5 filmer inhandlade på Hemmakväll i Huddinge.

Walter Garber (Denzel Washington) arbetar på tunnelbanan i New York City där han en helt vanlig dag hamnar mitt i ett kidnappningsdrama, då ett tunnelbanetåg kapas. Ryder (John Travolta), den hårdkokta hjärnan bakom kapningen och ledaren för ett gäng på fyra tungt beväpnade gangstrar, hotar att avrätta tågets passagerare om han inte får en stor lösensumma inom en timme.

Finns tydligen en film från 1988 och en bok, men jag har inte hört om den innan.
Hel ok film, lite otroliga sammanträffanden några gånger men hyfsat. Får en trea i betyg.

Transformers

Jonatan har länge tjtatat om att få se filmen Transformers sedan de såg lite av den andra filmen på Mediamarkt (hur kan de visa en så pass läskig film på alla tv-apparater när det är mycket barnfamiljer där?).

I alla fall, filmen har varit utlånad så då har det ju inte gått, men nu när den är tillbaka så orkade jag inte med tjatet längre ;) Han får naturligtvis inte se den själv och mycket "håll för ögonen" blir det. Men det är mest robotar som slåss och han förstår inte engelska så det blir nog inte så farligt. Kollar alltid på imdb.com innan barnen får se en film, finns "Parents Guide" på många filmer. Där står det lite om vad som kan vara läskigt, bra att kolla om man inte kommer ihåg en film som barnen vill se.

Själva filmen är inte så bra, ok att se om man inte har något annat för sig en stund. Jag är nog lite för gammal för Transformers och har missat dem när de var populära på 80-talet (senare här i Sverige?). Den tecknade serien skulle nog passa bättre för barnen, men är det verkligen värt att köpa den? Nja, tror inte det...