söndag 16 september 2012

Illdåd

Läst Illdåd av Thomas Eriksson. Fick boken genom En bokcirkel för alla som jag hittat på facebook. Det finns också en blogg som är värd att titta in på och läsa. De skickade boken och ett litet häfte med bokcirkelfrågor. Tänkte lämna vidare boken på jobbet i vårt bokskåp, och lägga in häftet med frågor också så fler personer får läsa boken och fundera lite på frågorna.

Gillade författarens första bok om Alex King, Bländverk. Denna boken var lite jobbigare att läsa. Ett jobbigt ämne som gjorde att jag bara orkade läsa lite i taget, och sedan var tvungen att läsa något annat eller ta en paus från boken. Brukar inte ta så långt tid för mig att läsa ut en bok som det gjort, men det är ett tufft ämne.

Har lite svårt för berättelser som är för verkliga, gillar nog lite mer "påhittade sagor" även om de är läskiga. Hade nog inte valt denna bok själv men är ändå glad att jag hoppade på bokcirkeln och läste den. Försöker ibland läsa böcker utanför min trygghetszon, vem vet, plötsligt kanske man en ny favoritförfattare? Hoppas att författaren skriver om något lite lättare nästa gång. Då kommer jag att läsa även den boken.Ska fundera lite mer på frågorna i häftet och återkomma till en del av dem. Just nu ger jag boken följande betyg, får se om det håller i sig när allt sjunkit in ordentligt.
Betyg: 1 2 3 4 5


"Under en efterfest på lucianatten blir Sara Leijon brutalt våldtagen av fyra män. Chockad och skadad tar hon sig till polishuset och gör sin anmälan. Fallet tycks glasklart, alla bevisen finns där, på Saras kropp och i hennes berättelse. Men när det gäller en våldtäktsrättegång är ingenting enkelt. När Sara lyckades ta sig ur lägenheten den där ödesdigra natten trodde hon att hon hade överlevt det värsta, men det visar sig snart att det bara var början.

Kriminalinspektör Nina Mander vet vad Sara ger sig in på när hon anmäler männen, hon vet att Sara har alla odds emot sig och i ett försök att hjälpa henne kallar Nina in beteendevetaren Alex King. Kanske kan han stötta och lotsa Sara genom den extrema påfrestningen. Alex tar sig an uppdraget, men vad han inte räknar med är hur starkt situationen kommer att påverka honom. Rättegången river upp fula sår ur det förflutna och för sent inser Alex att han tagit sig vatten över huvudet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar