torsdag 26 juli 2012

Inte bara jag

som läser barnböcker ibland :) Denna är tydligen spännande och lite mystisk-konstig enligt dottern på snart 10 år som läst boken.


tisdag 17 juli 2012

Till skogs

Lånade Till skogs av Tama Trench på biblioteket efter att ha läst om författaren på ett par bokbloggar.

Det var en obehaglig berättelse om barn som försvann och blev mördade. Skulle inte rekommendera den till vem som helst (inte till min man till exempel). Men vill man ha en läskig bok så passar den bra.

Betyg:
1 2 3 4 5

"När Adam Ryan var tolv år sprang han och hans vänner till skogs för att leka. Adam hittas så småningom pressad mot en trädstam med minnet totalt utsuddat och skorna fyllda med blod. Vännerna återfinns aldrig. Tjugo år senare är Adam Ryan utbildad kriminalassistent. Han har bytt namn och tror att han lagt sitt förflutna bakom sig, då han tilldelas ett mordfall som utspelar sig i hans gamla hemstad i närheten av Dublin. Tolvåriga Katy Devlin har hittats mördad vid en arkeologisk utgrävning och kroppen bär spår av sexuella övergrepp. Tillsammans med sin kollega Cassie Maddox dras Ryan in i en mardrömslik utredning där inget är vad det tycks vara. För att få fortsätta undersökningen måste Ryan hemlighålla sin inblandning i det gamla fallet och förmår Carrie att bistå honom. Samtidigt som deras vänskapsförhållande tar en vändning de inte kunnat förutse dras de båda in en katt- och råttalek med allt högre insatser. Under tiden börjar minnesbilderna om vad som hände den där sommaren för tjugo år sedan komma tillbaka, bit för bit. Tana Frenchs lovordade debut Till skogs har en svärta och ett solkigt vemod som påminner om Dennis Lehane."

fredag 13 juli 2012

Bokbloggsjerka

Annikas litteratur- och kulturblogg har varje vecka en fråga till de som läser böcker och bloggar om det. Man ska svara på frågan och hoppa runt blad de bloggare som också svarar. Har läst ett tag och nu vågar jag vara med. Veckans fråga är: Recenserar du alla böcker du läser?

Jag försöker nog göra det, mest för att jag själv ska komma ihåg vad jag läst och vad jag tyckte.  Glömmer ibland att blogga direkt när jag läst ut en bok och sedan är det inte lätt att komma ihåg om jag gjort det eller inte. Tex så har inte skrivit om Nattens cirkus än, mest för att jag var så tagen av boken och ville ha lite distans. Risken är att jag glömmer om jag inte gör det snart.

Funderar också på om jag skulle skriva  när böckerna är halvlästa eller pausade. Kanske skulle vara bra att göra det så jag minns varför jag lägger undan en bok.

Borde också skriva ner böcker som jag läst för barnen. Det finns många böcker där som är så bra och man glömmer lätt när barnen blir äldre.

Så mycket böcker, och så lite tid :)





torsdag 12 juli 2012

Skriver hela tiden

Josefin, snart 10 år, skriver hela tiden. Små berättelser på papper överallt i hela huset. Till och med på hushållspapper.


Tävling hos Annikas litteratur och kulturblogg

Man kan vinna 8 olika böcker hos Annikas litteratur och kulturblogg. Jag tänker vara med och tävla för en av böckerna vill jag verkligen läsa och en till verkar spännande :)

Dark Places – Gillian Flynn  : Den har jag velat läsa länge, hoppas på tur! :)

Finders Keepers – Belinda Bauer  : Läste hennes Mörk jord och gillade den, så denna skulle också vara ok.

Lycka till alla tävlande :)

onsdag 11 juli 2012

Fyrmästarens dotter

När jag gick på semester gick jag förbi bokskåpet på jobbet där man kan byta lästa böcker och plockade på mig Fyrmästarens dotter av Ann Rosman från 2009.

Boken utspelar sig i Marstrand där Göteborgspolisen Karin Adler får ett mordfall att ta hand om. Gamla, gömda, hemligheter kommer fram och det kan bli farligt för flera av de inblandade. En lättläst spännande bok som passar perfekt att läsa när man har semester. Spännande och intressant trots alla båtar som jag inte kan något om alls.  Blir sugen på att läsa fortsättningen Finns tre böcker till i serien:

Del 2: Själakistan (2010)
Del 3: Porto Francos väktare (2011)
Del 4: Mercurium (2012)
 
Betyg:
1 2 3 4 5


"På den lilla ön Hamneskär utanför Marstrand pågår ett intensivt arbete med att ställa i ordning den nya turist- och konferensanläggningen. Bostäderna för den tidigare fyrpersonalen på ön ska rustas upp och den renoverade krinolinfyren Pater Noster från 1868 ska återbördas till sin ursprungliga plats. Det är april och invigningen närmar sig.
Två polska murare håller på att reparera den inre väggen i fyrmästarbostadens matkällare när de får en mycket obehaglig överraskning. Väggen ger plötsligt vika och i utrymmet bakom vilar kvarlevorna av en man. Kroppen är välbevarad men har av allt att döma legat där länge.
Karin Adler, vid kriminalpolisen i Göteborg, får hand om utredningen. Till en början har man inte mycket att gå efter bara en förteckning över försvunna personer och en vigselring. Det blir inte heller bättre av att Karins förhållande med sambon Göran är på upphällningen och att relationen till den fyrkantige kollegan Folke närmar sig kokpunkten. Allt medan mystiken kring den döde mannen tätnar. Vem är han? Och varför har han blivit inmurad?
"

onsdag 4 juli 2012

Nattens cirkus

Har läst ut Nattens cirkus av Erin Morgenstern. Är helt tagen! Ska fundera lite på den innan det kommer ett inlägg. Väldigt bra bok, läs!

Farligt

Josefin och jag åkte förbi Erikshjälpen i Vårby igår. Vi skulle bara titta in, och kanske köpa en bok eller två.

Det gick si sådär... Fick med oss en full kasse med böcker hem. Många för 5:- st! Livsfarligt! Måste nog rensa ut i bokhyllan hemma så jag får in de nya böckerna, och kan åka tillbaka och köpa fler ;)